Traagschuimmatrassen

Hoe werkt het?

Door onze lichaamswarmte neemt het visco-elastisch materiaal of traagschuim de contouren van ons lichaam aan, zodat de druk op de schouder- en bekkenzone fel afneemt. Deze nieuwe technologie betekende een echte revolutie in de slaapcomfortwereld.

Nasa Technologie

Traagschuim werd initiëel ontwikkeld voor de ruimteprojecten van de NASA om de druk bij het vertrek naar de ruimte op de astronauten te minderen, vandaar de soms gebruikte benaming 'Nasaschuim'. Velen hebben dan ook geprobeerd het schuim na ta maken, maar zonder exact hetzelfde resultaat te bekomen als Tempur, die de énige echte uitvinder is van dit type koudschuim en enkel zij mogen de officële zegel van de US Space foundation gebuiken in hun publiciteit.

Later kwam het, dankzij de drukverlagende eigenschappen, terecht in de gezondheidssector als een anti-decubitusmatras. Patiënten waren zo tevreden over het geboden comfort dat ze de matras ook thuis graag wilden, zodat Tempur speciaal matrassen ontwikkelde voor de particuliere markt met het wereldwijde succes tot gevolg.

De Slaapadviseur verdeelt traagschuimmatrassen van:

                             

Op welke bodem?

Traagschuimmatrassen kunnen zowel volledige schuimmatrassen zijn als pocketveermatrassen met traagschuim als komfortlaag. De keuze van de bodem hangt dus helemaal af van het type van de matras. Schuimmatrassen legt men op lattenbodems (of vlakjesbodems) en pocketveermatrassen legt men op boxsprings.
 

Drukverlaging

Doordat een traagschuimmatras de hoge drukpunten wegneemt kan men langer, zonder ongemak, in eenzelfde houding blijven liggen. Hierdoor gaat men 's nachts minder woelen en draaien (tot 50% minder) en slaapt men rustiger.

 

Meer transpiratie?

Vermits je door technologie meer 'in' de matras ligt kan er bijgevolg minder warmte weg rond je lichaam wat resulteert in een iets warmer gevoel, maar dat zekern niet opweegt tegen de enorme voordelen van deze technologie.

Ternat

Assesteenweg 24
1740 Ternat
Tel 02 569 82 99
Fax 02 569 83 02
ternat@deslaapadviseur.be

Linkebeek

Alsembergsesteenweg 37
1630 Linkebeek
Tel 02 331 23 32
Fax 02 331 30 01
linkebeek@deslaapadviseur.be

Brussel

Louizalaan 221
1050 Brussel
Tel 02 511 46 58
Fax 02 511 06 84
brussel@deslaapadviseur.be