Slaapadvies

In slaapcomfort zijn er de laatste jaren verschillende evoluties naar kwaliteit en nieuwe materialen zoals traagschuim en matrassen met gel. Voor de klant wordt het niet makkelijker om te kiezen, daarvoor zijn een aantal basisprincipes zoals hieronder van groot belang om de keuze te vergemakkelijken.

Uiteraard staan onze slaapadviseurs ter beschikking indien je nog meer specifieke vragen hebt, het beste is naar één van onze toonzalen te komen en zelf de verschillen te voelen, alleen dan kan je het beste oordelen.

Vragen bij de keuze van een bed.

Ideale slaaphouding


Iedereen heeft zijn manier om te slapen, hoe je slaapt is ook deels bepalend voor de keuze van de matras. Onderaan vindt u de meest aangewezen manieren om te slapen.


De zijlig is de ideale houding omdat er geen belastende druk is op bloedvaten en ingewanden.
Een variant van de zijlig is de foetushouding, zijlig met de benen opgetrokken, deze variant is voor de rugpatiënten de betere oplossing. Het enige minpunt van de zijlig is dat deze houding iets minder stabiel is omdat het steunvlak kleiner is.


De ruglig heeft als voordeel dat het gewicht van de slaper verdeeld wordt over een groter oppervlak, zoadat de druk op de tussenwervelschijven het minste is. Het minpunt hier is dat de druk op ingewanden en longen groter zijn, zodat sommige mensen zwaarder ademen.


De buiklig is geen ideale lighouding omdat de slaper alle druk zet op de onderrug en vermits we anders niet kunnen ademen draaien we onze nek ook nog eens in een totaal verkeerde houding, met vaak rug en nekklachten tot gevolg.

Slaapnieuws


Slaapapneu en/of overmatig snurken: veel mensen snurken zo overmatig waardoor dikwijls de ademhaling gedurende een paar seconden wordt verstoord, hier spreken we van slaapapneu, een niet te onderschatten probleem, omdat men nooit een uitgeslapen gevoel heeft wat kan leiden tot ernstige concentratieproblemen en extra druk op hart en bloedvaten. Voor meer informatie en jezelf te laten testen in de slaapkliniek van de VUB, volg dan deze link: Slaapeenheid VUB


Goed slapen maakt je aantrekkelijker en mooier!
Volgens een Zweedse medische studie van Karolinska Instiutet is er nu het bewijs dat slapen je aantrekkelijker maakt. 23 mensen werden betrokken bij het experiment en 65 beoordelers.Van 23 mensen werden op 2 verschillende momenten een foto getrokken, éénmaal met een onderboken nachtrust en éénmaal met een normale nachtrust. De conclusie was dat mensen die een normale nachtrust hadden er aantrekkelijker (mooier) uitzagen dan mensen met een slechte nachtrust. Volg deze link voor studie in Engels.
Lang slapen levert enkel voordelen op! volg deze link.

Kom langs voor meer advies bij uw slaapspecialist

Tip: Aparte dekbedden

Een taboe in vele slaapkamers is ieder zijn eigen dekbed. 

Waarom niet?

1) Uit ervaring weten we meestal dat één van de partners te warm of te koud heeft, met 2 aparte dekbedden kan de ene partner een lichter dekbed nemen en de andere een warmer. Probleem opgelost.

2) Als één van de partners veel wroet tijdens de nacht, heeft altijd wel iemand te weinig dekbed of koud, met 2 aparte dekbedden heb je dat probleem nooit meer, dan mag de ander draaien en woelen zoveel hij/zij wil.

Aan jezelf de keuze!

 


 

Ternat

Assesteenweg 24
1740 Ternat
Tel 02 569 82 99
Fax 02 569 83 02
ternat@deslaapadviseur.be

Linkebeek

Alsembergsesteenweg 37
1630 Linkebeek
Tel 02 331 23 32
Fax 02 331 30 01
linkebeek@deslaapadviseur.be

Brussel

Louizalaan 221
1050 Brussel
Tel 02 511 46 58
Fax 02 511 06 84
brussel@deslaapadviseur.be