Dekbedden

Wij dragen bij tot een gezondere wereld Het label Grüne Gans® is onze groene voetafdruk. Dons is een puur natuurlijk product, een product dat weer aangroeit. Veren en dons zijn een volkomen ecologisch, milieuvriendelijk en recycleerbaar natuurlijk product. Wij gebruiken alleen dons van ganzen en eenden die op een diervriendelijke manier worden gehouden bij speciaal geselecteerde leveranciers. Dons en veren worden volgens een traditionele methode gewassen overeenkomstig de meest recente biotechnische normen en worden op een traditionele milieuvriendelijke manier verwerkt.

Dekbedden
Donsdekbed

Donsdekbed

De donsdekbedden van HansKruchen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes met verschillende isolatiegraden; Extra Licht, Licht, Medium en Warm. Dankzij deze mogelijkheden zal iedere slaper steeds een gepast dekbed kunnen kiezen, of u nu slaapt in een verwarmd appartement of heel het jaar door met de ramen open!
Het Vario-Kombi systeem gaat nog een stap verder en biedt de mogelijkheid de donsdekbedden met elkaar te combineren. Hiertoe heeft elk dekbed een eenvoudig bevestigingssysteem met bijgeleverde knopen. Zo kunt u een 4-seizoens dekbed samenstellen met bijvoorbeeld één Medium en één Extra Licht.

Allergie & onderhoud

Veelal worden donsdekbedden vermeden door mensen met allergieën aan huisstofmijt. Men vergeet echter dat het de matras is die overwoekerd wordt door de huisstofmijten omdat het er lekker warm, donker en vooral vochtig is.
Recent onderzoek geeft aan dat er veel minder huisstofmijten voorkomen in dekbedden omdat een dekbed minder vochtig wordt. Volgens professor Karl-Christian Bergmann, hoofd van het Allergy-Centre-Charité in Berlijn, bracht hetzelde onderzoek aan het licht dat kussens met donsvulling ook minder huisstofmijten bevatten dan kussens die uit schuim gemaakt zijn!
Allergie aan dons zelf treft men zeer, zeer zelden aan volgens de professor. Dus dit mag de aankoop van een donsdekbed zeker niet weerhouden.

Het is voldoende om 2 keer per jaar het donsdekbed te wassen of te laten wassen om lange tijd van het dekbed te kunnen genieten (volg wel steeds de wasvoorschriften vermeld op het dekbed).
Dagdagelijks onderhoud bestaat erin het donsdekbed op te schudden om terug volume te creëren tussen de donsjes, enkel op deze manier blijft de isolatiegraad van uw dekbed intact.
Hangt u graag het dekbed buiten om te luchten, doe dit dan op een beschermde plek. Direct zonlicht en regen zijn geen goede vrienden van het donsdekbed.
En voor iedereen die graag stofzuigt, doe dit alsjeblieft niet met een donsdekbed, u zuigt er op termijn nog alle dons uit!

Eiderdaune

Dit is de enige échte dons volgens velen. Deze dekbedden worden gevuld met 100% nieuwe originele eiderdons van de Eidereend, klasse I. Deze eend is een beschermde diersoort en leeft in de Arctische gebieden. De dons kan enkel verzameld worden uit achtergelaten nesten. Deze dons heeft een ongelooflijke isolatiegraad en is door zijn zeldzaamheid zeer kostbaar.
Atelier

De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 100% nieuwe witte Diepholzer ganzendons, klasse I, met geen enkel restje van versneden pluimpjes! Dit is het lichtste en toch best isolerende dekbed in ganzendons.
Gold

De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 100% nieuwe Mazurische ganzendons, klasse I, en behoren tot de top van donsdekbedden.
Silver

De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 90% nieuwe witte Poolse ganzendons en 10% ganzenveertjes, klasse I. De dekbedden met ganzendons zijn in verschillende diktes te verkrijgen en onderling te combineren.
Klassik

De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 90% nieuwe zilverwitte ganzendons en 10% ganzenveertjes uit Westfalen, klasse I. Dit dekbed is door het gebruik van ganzendons veel voller en beter isolerend dan eendendons zonder zwaarder te zijn.
Premium De Luxe

Deze dekbedden worden gevuld met 90% originele Pyrenneeën eendendons en 10% veertjes, klasse I. Een billijke instapper en reeds een volwaardig dekbed (wel enkel te verkrijgen in Warm of 4-seizoens variant).