Dekbedden

Donzen dekbed:

De natuur heeft dons en veren een filigrane structuur meegegeven: door hun ultralicht gewicht hebben ze een grote elasticiteit en een hoog vulvermogen. Dankzij deze unieke kenmerken omsluit dons veel lucht en houdt het warmte bij terwijl het tegelijk ook de vochtigheid regelt. Daarom zijn alleen echte donzen dekbedden licht, luchtig en behaaglijk warm. Kortom, de perfecte airconditioning voor het bed.

 

Welke afmeting heeft u nodig voor uw bed, raadpleeg onze maattabel …

Aparte dekbedden, voorlopig is het nog een taboe in vele slaapkamers. Lees meer …

Dekbedden
Dekbedden

Tijdelijke Promotie:

10% korting * op alle dons dekbedden.

Met een dons dekbed van de Slaapadviseur is er geen verwarming meer nodig!

 

* geldig tot 29 oktober 2022

Dekbedden

Beschikbare modellen:

Atelier (100% Diepholzer ganzendons)
De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 100% nieuwe witte Diepholzer ganzendons, klasse I, met geen enkel restje van versneden pluimpjes! Dit is het lichtste en toch best isolerende dekbed in ganzendons.

Gold (100 % Mazurische ganzendons)
De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 100% nieuwe Mazurische ganzendons, klasse I, en behoren tot de top van donzen dekbedden.

Silver (90% witte Poolse ganzendons)
De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 90% nieuwe witte Poolse ganzendons en 10% ganzenveertjes, klasse I. De dekbedden met ganzendons zijn in verschillende diktes te verkrijgen en onderling te combineren.

Klassik (90% ganzendons uit Westfalen)
De dekbedden uit deze collectie zijn gevuld met 90% nieuwe zilverwitte ganzendons en 10% ganzenveertjes uit Westfalen, klasse I. Dit dekbed is door het gebruik van ganzendons veel voller en beter isolerend dan eendendons zonder zwaarder te zijn.

Dekbedden

Welke warmteklassen kiezen?

De donzen dekbedden van HansKruchen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes met verschillende warmtegraden; Extra Licht, Licht, Medium en Warm. Dankzij deze mogelijkheden zal iedere slaper steeds een gepast dekbed kunnen kiezen, of hij nu slaapt in een verwarmd appartement of heel het jaar door met de ramen open.

Extra licht
Voor zeer warme streken en hartje zomer of bij kamertemperaturen vanaf 22°C. De extra lichte en luchtdoorlatende donzen dekbedden zorgen ervoor dat ook onrustige slapers van een fijne nachtrust genieten.

Licht
Voor warme streken en warme seizoenen of bij kamertemperaturen tussen 18°C en 22°C. Deze lichte donzen dekbedden zijn vooral geschikt voor niet te koude slaapkamers of voor slapers die het snel te warm hebben.

Medium
Voor kamertemperaturen tussen 16°C en 18°C. Dit donzen dekbed is perfect voor de lente en de herfst en ’s winters voor slaapkamers waar het niet al te koud is.

Warm
Voor kamertemperaturen tussen 14°C en 16°C, van de late herfst tot de vroege lente. Het beste winterdekbed voor al wie met het raam open slaapt en voor diegenen die het graag uitermate behaaglijk warm hebben.

Dekbedden

Dons en allergie, gaat dit samen?

Veelal worden donzen dekbedden vermeden door mensen met allergieën aan huisstofmijt. Men vergeet echter dat het de matras is die overwoekerd wordt door de huisstofmijten omdat het er lekker warm, donker en vooral vochtig is.

Recent onderzoek geeft aan dat er veel minder huisstofmijten voorkomen in donzen dekbedden omdat een donzen dekbed minder vochtig wordt. Allergie aan dons zelf treft men uiterst zelden aan volgens de professor Karl-Christian Bergmann, hoofd van het Allergy-Centre-Charité in Berlijn. Volgens de professor bracht hetzelfde onderzoek aan het licht dat kussens met donzen vulling ook minder huisstofmijten bevatten dan kussens die uit schuim gemaakt zijn.

Iemand met huisstofmijtallergie moet de aankoop van een donzen dekbed of hoofdkussen dus zeker niet uit de weg gaan.

 

Dekbedden

Gecertificeerde 'Grüne Gans' dons

Het label ‘Grüne Gans®’  garandeert:

  1. Een fairtrade productie van de dons en veren.
  2. Er wordt enkel gebruik gemaakt van dons die NIET afkomstig is van levende dieren!
  3. Het reinigen van de dons gebeurt met Bio-afbreekbare producten.
  4. Wasbaar (tot 60°) en ook geschikt voor mensen met allergieën.