Dekens

Aan de oevers van de Sorgue, niet ver van de Fontaine de Vaucluse, wordt in de fabriek Brun de Vian-Tiran de knowhow van Charles Tiran, stichter van het atelier in 1808, in ere gehouden. Sinds 1808 hebben acht generaties elkaar hier opgevolgd. Brun de Vian-Tiran, de belangrijkste fabrikant van natuurlijke dekens in Frankrijk, vervaardigt vandaag de dag plaids in alpaca, lama, kasjmier, wol en merinowol. Zo kunt u winter en zomer genieten van buitengewoon lichte dekens met een ongeëvenaard isolerend vermogen.

 

Dekens van Brun de Vian-Tiran
Dekens

Brun de Vian-Tiran hanteert 4 uitgangspunten

Respect; de inzameling van de vezels vindt plaats met respect voor de diersoort.

Authenticiteit; het label ‘textiles de France’ is een officiële erkenning die garandeert dat alle fases van het fabricageproces in Frankrijk hebben plaatsgevonden: het spinnen, het weven, het appreteren en het confectioneren. Brun de Vian-Tiran realiseert in zijn faciliteiten in l’Isle-sur-la-Sorgue alle veredelingsbewerkingen van de verschillende soorten scheerwol en fijn haar.

Milieu; de vervaardiging van Brun de Vian-Tiran artikelen vindt plaats met respect voor de natuur en met name voor de Sorgue die sinds 1808 het zuivere water en de stuwkracht verschaft voor het appreteren van de vezels.

Gezondheid; wetenschappelijke studies van de afgelopen dertig jaar hebben aangetoond dat natuurlijke wolvezels een groot aantal comforteigenschappen bieden (temperatuur- en vochtregulering, stevigheid, zachtheid en volume) die geen enkele kunstvezel ooit heeft kunnen evenaren. Er is nooit enige allergie voor wolvezels geconstateerd en het is bewezen dat wol geen bijzondere bron voor de ontwikkeling van allergenen vormt. Brun de Vian-Tiran gebruikt uitsluitend natuurlijke vezels.