Boxsprings

Boxsprings

Wat is een boxspring nu eigenlijk?

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een beklede basis met veren en een matras. Het geheel biedt een geïntegreerd slaapsysteem dat bekend staat om zijn comfort en ondersteuning. Hier is een gedetailleerde uitleg van de onderdelen en de werking van een boxspring:

  1. De Basis: De onderste laag van een boxspring is de box zelf, die meestal bestaat uit een houten of metalen frame bedekt met stof. Binnenin het frame bevindt zich een verensysteem met bonellveren of pocketveren, die zorgt voor veerkracht en duurzaamheid. Deze basis vervangt traditioneel een aparte bedbodem zoals een lattenbodem.
  2. Het Matras: Boven op de basis ligt een matras. Hoewel je elk type matras op een boxspring kunt gebruiken, kiezen veel mensen voor een matras met pocketveren omdat dit type goed samenwerkt met de verende basis voor extra comfort. Samen vormen de verende basis en het matras een systeem dat uitstekende ondersteuning en comfort biedt.
  3. Topper (optioneel): Veel boxspringsystemen hebben ook een topmatras of topper, een dun matras dat bovenop het reguliere matras ligt. De topper kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals schuim, latex, of wol, en is bedoeld om extra comfort en ondersteuning te bieden.

Welk type matras pas hier het beste bij? De pocketveermatras. Dankzij de dubbele veerwerking—de veren in de boxspring in combinatie met de veren in de matras—wordt de druk op het lichaam verminderd, wat het comfort aanzienlijk verhoogt. Het comfort van de matras zelf wordt bepaald door het aantal veren en de afwerking rondom deze veren.

Graag een extra woordje uitleg over onze boxsprings? Kom langs in een van onze showrooms en laat je bijstaan door onze slaapadviseurs.

De voordelen van een boxspring

Kiezen voor een boxspring, dat is genieten van ultiem slaapcomfort:

  • De combinatie van het stevige onderstel en de pocketveermatras geeft je lichaam de nodige ondersteuning op de juiste plaatsen. Verander je van slaaphouding, dan past de matras zich telkens mee aan.

  • Met een boxspring rol je moeiteloos in en uit bed. Dit type bed staat namelijk vrij hoog, waardoor je weinig belastende bewegingen hoeft te maken om erin te gaan liggen of op te staan. Ideaal voor wie kampt met nek-, rug- of beenklachten of voor zij die maximaal comfort zoeken.

  • Omdat een boxspringmatras uit veren bestaat, circuleert lucht er gemakkelijker in rond. Dat zorgt voor een betere ventilatie en temperatuurregeling binnenin, waardoor je matras langer meegaat dan die van een gewoon bed.

  • Slaapcomfort is iets subjectiefs. Een matras die voor de ene fantastisch is, ligt voor iemand anders misschien ongemakkelijk. Kies je daarom liever voor twee aparte matrassen op het onderstel in plaats van één grote? Dat kan!

  • Qua look, feel en afmetingen heb je bij boxsprings alle keuzevrijheid. Bij De Slaapadviseur hebben we verschillende merken, stijlen en modellen in de aanbieding. Ongetwijfeld vind je bij ons een boxspring naar jouw smaak en budget!

boxspring beka

Kom langs en test jouw toekomstige boxspring

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden? Bij een bed is dat helaas niet het geval. Alhoewel de look en feel er zeker toe doen, is slapen in eerste instantie een ervaring. Iets wat je enkel kan voelen.

Daarom is het belangrijk om jouw toekomstige matras goed te testen vooraleer je overgaat tot de aankoop. Iets waar de slaapadviseurs in een van onze showrooms je graag bij begeleiden.

Showrooms bekijken

Ons slaapadvies over boxsprings

Onze belangrijkste tip bij de aankoop van een boxspring? Bekijk matras en onderstel als één geheel en niet als twee aparte entiteiten. De twee onderdelen vormen namelijk één dynamisch geheel en kan je om die reden eigenlijk nooit loskoppelen van elkaar.

Kiezen voor een kwalitatieve matras en een degelijk onderstel garandeert dan ook enkel slaapcomfort als de beide goed op elkaar zijn afgestemd. Om die gouden combinatie te vinden, staan onze slaapadviseurs je graag bij. Op basis van jouw wensen en budget zoeken we samen een boxspring die jou op het lijf geschreven is.

Boxspring merken

Boxsprings
-25%

Complete boxspring BEKA Cubic16 180×200 zonder hoofdbord!

Linkebeek
€4.650,00
€3.489,00
Details
Boxsprings
-30%

Complete boxspring ATSLEEP 200×210 elektrisch verstelbaar!

Linkebeek
€8.113,00
€5.679,00
Details