Vispring werd opgericht in 1901 en was de eerste onderneming die ‘pocketveren’ matrassen produceerde op basis van individueel verpakte veren. Elk Vispring bed wordt door vaklui met de hand gemaakt op basis van kwaliteitsnormen, die nergens ter wereld hun gelijke kennen. Ter bevordering van een verkwikkende slaap worden kostbare natuurlijke materialen gebruikt zoals: zuiver kasjmier, fijne lamswol, paardenhaar en zacht katoen. Bij de vervaardiging van deze bedden zijn toegevingen op kwaliteit en traditionele waarden uitgesloten.

10 REDENEN WAAROM U VOOR EEN BOXSPRING VAN VISPRING MOET KIEZEN:

Klanten vragen zich vaak af; “Waarom zou ik zoveel geld aan een bed besteden?” en “Wat krijg ik meer voor dat geld, aangezien alle boxsprings er hetzelfde uitzien?”.
Hieronder vindt u de 10 belangrijkste redenen die Vispring onderscheiden van zijn concurrenten en die u ervan zullen verzekeren dat ze de extra investering waard zijn.

Geen ander bed in de wereld kan u het gevoel geven van een Vispring bed.
Want ieder Vispring bed wordt individueel, op bestelling en volledig met de hand gemaakt.

Klik hier voor de nieuwe: Vispring cataloog 2021

Vispring

1) 30 jaar garantie: De meeste concurrenten bieden vijf of tien jaar aan. Dit is niet zomaar een garantie, maar een volledige garantie tegen fabricagefouten, en dit 30jaar lang!

2) Comfortbelofte of ‘The Pledge’: is de mogelijkheid om de veerspanning of de hardheid van de matras binnen 90 nachten na levering nog te laten veranderen.

3) ‘Side Stitching’: ‘Side Stitching’ is het manueel vastnaaien van de buitenboord van de matras met de pocketverenkern, dit verbetert het comfortgevoel en de levensduur van de matras. Het is een kostelijk en tijdrovend proces, een arbeider is soms tot acht uur hiermee bezig. Bovendien strekt het comfort zich uit tot aan de buitenrand van de matras in tegenstelling tot andere pocketveermatrassen met een dikke boord van schuimmateriaal rond de pocketverenkern.

Vispring

4) Voor de pocketveer wordt nieuwe staaldraad, Vanadium gecoat voor extra sterkte, gebruikt: De meeste andere bedrijven gebruiken gerecycleerde staaldraad die minder veerkracht heeft en waardoor de veren sneller hun veerkracht verliezen. Hierdoor ligt de matras sneller ‘ingezakt’. Vispring is ook één van de weinige producenten die, binnen hun eigen productie, zelf hun metalen veren produceren.

5) Als honingraat geneste pocketveren in calicopockets: De stof van het zakje in echte calicot, of onbehandeld katoen, verbetert het ademend vermogen. De honingraatstructuur, die Vispring gebruikt, biedt volledige ondersteuning over het volledige oppervlakte van de matras zonder holtes tussen de veren. Meestal worden de veren eenvoudig in rijen naast elkaar geplaatst wat wel resulteert in holtes tussen de veren.

 

Vispring

6) Royale hoeveelheden natuurlijke kwaliteitsmaterialen:  Alle Vispring matrassen bevatten royale hoeveelheden natuurlijke vullingen zoals wol, katoen, paardenhaar, buffelhaar en kasjmier. Goedkope synthetische vullingen worden bij Vispring niet gebruikt. In een matras van Vispring worden ten minste vier fleeces gebruikt, terwijl de meeste concurrenten maar één fleece gebruiken. Vispring is ook het enige bedrijf dat de exacte hoeveelheden van de vullagen in hun cataloog prijsgeeft .

7) Matrashoezen zijn van de hoogste kwaliteit, waardoor ze uitstekend ademen: Goedkopere hoezen beïnvloeden het ademend vermogen van de matras. Alle Vispring matrastijken worden voor de brandveiligheid behandeld met M-Pure om een chemisch vrij slaapoppervlak te garanderen (Met uitzondering van het model ‘Devonshire’ die een wollen tijk heeft. Deze tijk is brandvertragend zonder een extra behandeling).

Vispring

8) De boxsprings van Vispring gebruiken pocketveren van 15cm hoog: Alle Vispring onderstellen bieden rand-tot-randondersteuning dankzij de Vanadium stalen pocketveren die de gehele boxspring bedekken. Dit leidt tot een betere ondersteuning, meer comfort en een langere levensduur van het product.

9) De Vispring boxspring wordt gemaakt van langzaam gegroeid FSC-gecertificeerd Scandinavisch sparrenhout: Dit hout, zonder houtknopen, wordt verlijmd en geschroefd voor een lange levensduur. De hoeken worden versterkt met hardhouten hoekblokken.

10) De boxsprings van Vispring worden afgewerkt met natuurlijke bekledingen en een stevige damast: In andere producties wordt dikwijls schuimmateriaal gebruikt, steeds om kosten te besparen. Vispring verbruikt meer natuurlijk materiaal in hun boxsprings dan wat andere fabrikanten gebruiken bij de productie van hun matrassen.