HEFEL Tencel

Hefel bracht in 1998 als eerste fabrikant een tijk op de markt die geweven was uit een nieuwe revolutionaire vezel, lyocell genaamd, nu beter bekend onder de merknaam TENCEL.
Ondertussen wordt TENCEL gebruikt in heel wat producten van Hefel zoals dekbedden, beschermers en dekbedovertrekken.

TENCEL wordt gewonnen van houtcellulose. Het productieproces van de Tencel-lyocellvezels is gebaseerd op een spinproces waarbij het gebruikte oplosmiddel voor bijna 100% wordt teruggewonnen.
Ook qua waterverbruik zet TENCEL de beste prestaties neer, voor 1 kilo lyocellvezels heeft men slechts 263 liter water nodig. Ter vergelijking voor de productie van katoen kan dit oplopen tot 11.000 liter water per kilo katoen!

Maar het zijn vooral de eigenschappen van TENCEL die in het oog springen:

  • Lyocellvezels hebben een zeer glad oppervlak, gladder dan wol of katoen. Hierdoor is TENCEL bijzonder aan te bevelen voor mensen met een gevoelige huid
  • TENCEL heeft een fantastisch vochtmanagement, lyocellvezels absorberen dubbel zoveel vocht als katoen en voeren dit bliksemsnel af. Op die manier voelt de huid steeds koel en droog aan.
  • Dit hoogwaardig vochttransport zorgt er verder voor dat bacteriĆ«n weinig kans krijgen om te ontwikkelen zonder dat men hiervoor chemische stoffen moet gebruiken. Dit maakt het zeer geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.