Hoeslakens

Naast een matrasbeschermer heeft elke matras een laken nodig om gebruikt te kunnen worden. De meeste onderlakens zijn nu ‘hoeslakens’ maar uiteraard kan u nog steeds een ‘plat’ laken kopen bij De Slaapadviseur. Klassieke sets met bijpassende slopen zijn ook nog steeds te verkrijgen bij verschillende fabrikanten.

De meeste lakens zijn gemaakt van katoen. We spreken van ‘percale‘ als het katoen met minstens 80 draadjes per cm² geweven wordt.
Satijn wordt makkelijk verward met zijde en is geen ander materiaal maar een andere manier van ‘verweving’ van de katoen. De draad wordt gedraaid en gelust, hierdoor krijgt de stof een luxueuze schittering. Enkel met de meest hoogwaardige katoen (Egyptisch katoen) kan men satijn maken.
Jersey is steeds een mengeling van katoen met een rekbare vezel en levert een laken op dat zich makkelijk over verschillende afmetingen van matrassen laat trekken.
Linnen is een hoogwaardig natuurlijk product en levert exclusieve en zeer hoogwaardige lakens op, we onderscheiden halflinnen (50% katoen) en 100% linnen.

Hoeslakens