Klassieke

De klassieke slaapbank onderscheidt zich van de BZ’s en de Clic Clac’s door de doorgedreven scheiding van de zit- en slaapfunctie. Bij gebruik als zetel zit men op kussens die volledig apart zijn van de matras die vrijkomt bij het openplooien van de slaapbank tot een bed. De klassieke slaapbank is verkrijgbaar in een 1-persoonsversie ( matras 80-100cm breed ) of een 2-persoonsversie ( matras 140-160-180cm breed ).

Bij de recentste modellen is het niet meer nodig om zit- en/of rugkussens van de canapé te halen om het bed tevoorschijn te toveren. Deze modellen zijn zeer praktisch bij een dagelijks gebruik.

In vele modellen gebruikt men een heuse pocketverenmatras zodat men het comfort krijgt van een volwaardig bed. Volgens wens zijn latex en viso-elastisch schuim ook mogelijk.

De klassieke saloncombinaties van een 2- en een 3-zit of een 3-zit en 2 zetels zijn te verkrijgen omdat verschillende modellen beschikbaar zijn zonder het bedmechanisme. Zelfs hoekopstellingen of ‘chaise-longue’ zijn mogelijk. Onder de chaise-longue krijgt men een immense opbergruimte voor dekbedden en/of hoofdkussens.

Klassieke