Traagschuim

Door onze lichaamswarmte neemt het visco-elastisch materiaal of traagschuim de contouren van ons lichaam aan, zodat de druk op de schouder- en bekkenzone fel afneemt. Deze nieuwe technologie betekende een echte revolutie in de slaapcomfortwereld.

Traagschuim werd initiëel ontwikkeld voor de ruimteprojecten van de NASA om de druk bij het vertrek naar de ruimte op de astronauten te minderen, vandaar de soms gebruikte benaming ‘Nasaschuim’. Velen hebben dan ook geprobeerd het schuim na ta maken, maar zonder exact hetzelfde resultaat te bekomen als Tempur, die de énige echte uitvinder is van dit type koudschuim en enkel zij mogen de officële zegel van de US Space foundation gebuiken in hun publiciteit.

Doordat een traagschuimmatras de hoge drukpunten wegneemt kan men langer, zonder ongemak, in eenzelfde houding blijven liggen. Hierdoor gaat men ’s nachts minder woelen en draaien (tot 50% minder) en slaapt men rustiger.

Vermits je door technologie meer ‘in’ de matras ligt kan er bijgevolg minder warmte weg rond je lichaam wat resulteert in een iets warmer gevoel, maar dat zeker niet opweegt tegen de enorme voordelen van deze technologie.

Traagschuim
Je kan bij ons traagschuim vinden van deze merken